Uiteten en afvallen, waar moet je op letten?
We willen allemaal lekker uiteten bij een favoriet restaurant, maar je wilt ook afvallen… Veel van onze mensen komen met deze vraag bij de sportschool, voedingsconsulente of personal trainer en ervaren hierbij stress. Dat is niet nodig, uiteten en afvallen kunnen goed samen gaan.
Vijf praktische tips voor uit eten en afvallen
1. Stel een plan voor jezelf op
Neem je een voorgerecht? Wel of geen toetje? Wel of geen alcohol? Bedenk van tevoren wat je gaat kiezen en niet op het moment dat je het restaurant binnenloopt. De lekkere geur van eten, de gezelligheid van tafelgenoten en de sfeer kunnen ervoor zorgen dat je ter plekke hele andere keuzes gaat maken dan wat je achteraf gezien verstandig had gevonden.
2. Bekijk vooraf online de menukaart
Om een goede beslissing te kunnen nemen helpt het om voorafgaand aan je restaurant bezoek. De menukaart thuis al te bekijken. Zo kun jij vooraf afwegen wat je wel en wat je juist niet moet eten. Bijna ieder restaurant heeft haar menukaart op internet staan. Vaak kun je vooraf ook bellen met de vraag om een lichte maaltijd afstemt op jouw dieet. Vragen staat vrij.
3. 0%-50%-100% regel
Je hebt in een jaar vaak meerdere etentjes gepland staan of die ga je alsnog plannen. Het is goed om je daarbij de vraag te stellen, hoe belangrijk is het specifieke etentje voor mij? Personal training group adviseert haar klanten de 0%, 50% of 100% regel ten opzichte van het doel om af te vallen.
Hoeveel procent ga je tijdens dit etentje rekening houden met jouw doel? Je hoeft niet altijd alles te laten voor jouw doel, omdat je dit gewoonweg niet vol kunt blijven houden.
4. Let op met de hoeveelheid (alcoholische) drank
Voorkom dat je je richt op de drank, focus jezelf op het eten. Dit is de reden waarom je jezelf trakteerde op het etentje. Door te focussen op eten voorkom je overmatige calorie-inname door drank. Natuurlijk kan één wijntje bij een gerecht geen kwaad. Let daarbij alleen wel op dat het er niet meer worden. Het gaat in deze om de hoeveelheid.
5. Vraag om je gerecht wat aan te passen
Meer en meer komt het voor dat het heel eenvoudig is om aanpassingen aan je gerecht te vragen. We zijn met velen bezig met een gezonde leefstijl, dit wordt ieder jaar belangrijker voor ons als mens. Dus spelen restaurants hier maar al te graag op in.
Denk hierbij aan sauzen apart. Vragen minder gram vlees met extra groente geserveerd. Skip de frietjes
Borg een duurzame oplossing in je leefstijl
Doordat je meer alert bent op wat je eet, ook in een restaurant zet je stap voor stap naar een duurzame oplossing. Een verandering in je leefstijl. Maak kleine haalbare stappen. Focus niet op ieder detail, je gaat niet iedere dag uiteten. Eén etentje is niet het probleem voor het afvallen.
Pas je leefstijl aan
Wat wil ik nou echt? Deze vraag stellen we onszelf vaak. Door onze leefstijl met kleine stappen aan te passen komen we verder. Het is vaak vallen en opstaan, twee stapjes vooruit en eentje terug. Hou vol, je zult merken dat het steeds makkelijker wordt. Zorg ervoor dat je voldoende slaapt, eet normale porties tijdens ontbijt, lunch en diner. SNOEP MINDER en heb voldoende beweging. Waarbij je niet iedere dag in de sportschool hoeft te zijn. Dat houden maar weinig mensen vol.
Ga bewegen en wordt fitter
Ga bewegen en je zult merken dat je fitter wordt, niet direct maar na een tijdje merk je echt het verschil. Natuurlijk kun je dat bewegen een extra boost geven door te gaan sporten. Sporten met begeleiding van een vitaliteitscoach.
Vind je dit artikel interessant voor iemand die je kent? Schroom dan niet en deel het met hem of haar!
